Streek bloemenhoning

Categorie: Honing

Streek honing is mijn Hoeksche Waardse Honing uit mijn tuin Puttershoekschehoning.nl 

Waarom "Rauwe Honing" ?

De samenstelling van honing bestaat uit ongeveer 70% snelle suikers, glucose, sacharose en fructose die allemaal snel en gemakkelijk door ons lichaam op te nemen zijn. De overige 30% bestaat uit antioxidanten, mineralen (mangaan, ijzer, fosfor, koper), vitaminen (met name uit de B groep), eiwitten, vrije aminozuren, organische vetzuren (met conserverende eigenschappen), enzymen, koolhydraten,  hormonen , allemaal broodnodig voor onze algemene gezondheid en rauwe honing levert daarom een stevige bijdrage in het  onderhouden en onderbouwen van ons immuunsysteem en onze fysieke conditie

Ook heeft "rauwe" of wilde honing een sterk antibiotische, antischimmel, antivirale en anti parasitaire werking en is men tegenwoordig, met name vanwege de antibiotische werking veel aan het experimenteren met o.a. Manuka honing in ziekenhuizen in bijvoorbeeld Tilburg. Het is gebleken dat deze fantastische honingsoort in staat is gebleken de zogenaamde superbugs te bestrijden, waarvan bleek dat alle synthetische antibiotica hier niet meer toe in staat waren en men min of meer gedwongen werd met meer natuurlijke middelen te gaan experimenteren en werken.

De antibiotische werking van honing heeft tevens een verlichtend en positief effect op een enorme waslijst aan meer en minder bekende ziektes zoals: 
miltvuur, difterie, sinusitis, longontsteking, tuberculose, tyfus, dysenterie, karbonkels, impetigo, kraamvrouwenkoorts, roodvonk, keelpijn en cholera. Ook  heeft honing een zeer positieve uitwerking op onze lichaamshuid, dit omdat het zeer sterke vochthoudende eigenschappen bezit en hierdoor een jongere, gezondere en elastischere huid wordt behouden tot op zelfs zeer hoge leeftijd. 

Mensen die veel honing en andere bijenproducten consumeren zien er dan ook over het algemeen jonger uit dan hun leeftijdsgenoten die dit middel niet in hun  dagelijkse voeding nuttigen.
Naast deze kwaliteit is honing een middel wat ook uitwendig op de huid kan worden aangebracht voor het bestrijden van huidinfecties, dit omdat het ook sterke antiseptische kwaliteiten bezit. Het heeft een verlichtend en helend effect op bijvoorbeeld schaafwonden, abcessen, brandwonden, winterhanden- en voeten, tepelkloven, snijwonden, diabetische voet ulcera, fistels en grote septische- en chirurgische wonden. 
Veelal is rauwe honing gemakkelijk met een zwachtel aan te brengen op het desbetreffende huidprobleem

Afhalen zonder verzend kosten 3297BS Puttershoek weel even bellen   06 50656132 opening  Singel 15

Ook mijn honing verkoop

 bij de plus in Klaaswaal aan de Voorstraat 34

En Blijdorp Dierenwinkel van Koetsveldlaan 2c Westmaas

En Boerderij De Kikkershoek in Mijnsheerenland Maasweg 3

Heeft u hulp nodig? Stuur ons een bericht via info@tschuurtje.nl