Eucalyptushoning

Categorie: Honing

EUCALYPTUSHONING

Eucalyptushoning is een speciale honing. Deze honing lijkt helemaal niet op andere honingsoorten. Eucalyptusplanten komen oorspronkelijk uit Australië. Tegenwoordig groeit de plant ook In Europa. Voornamelijk het Middellandse Zeegebied is de plaats waar de plant goed gedijt. Bijvoorbeeld op Sardinië, hier groeien behoorlijk wat eucalyptusplanten.

Imkers zetten hun bijen midden in het eucalyptus bos en de bijen maken de gewilde honing. In Australië heb je natuurlijk veel meer eucalyptusplanten. Dit land behoort dan ook tot een van de belangrijkste producenten van eucalyptushoning.

Elke honingsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. De honing die verkregen wordt van eucalyptusplanten heeft veel medicinale eigenschappen. De honing wordt ook om die reden veel gebruikt. De kleur van deze honingsoort is meestal goudbruin en vloeibaar.

Er bestaan wel 500 soorten eucalyptusplanten, dus de honing kan ook iets verschillen in eigenschappen. Echter lijken ze allemaal wel veel op elkaar. Als je aan de honing ruikt, zul je een bosachtige aroma beleven. De smaak is erg intens, is lichtzoet (karamelachtig) en heeft iets weg van menthol. De nasmaak kan beschreven worden als medicijnachtig. Deze honing heeft echt iets aparts, niet iedereen houdt ervan.

De eucalyptushoning kan in de thee, koffie of melk gebruikt worden, deze word fris en tegelijk lichtzoet wanneer je er een theelepel eucalyptushoning in doet. Let daarbij altijd op dat de warme drank niet boven de 40-45 graden is. Ander kunnen er goede eigenschappen van de honing verloren gaan. De honing kan ook gebruikt worden in saladedressings. Op brood wordt het over het algemeen niet gebruikt. Maar dat is slechts een kwestie van smaak!

De inheemse bevolking van Australië, de Aboriginals, gebruikten de honing als medicijn. Als medicijn wordt het vooral aan de buitenkant van je lichaam gebruikt. De honing helpt pijn te verlichten bij reuma, spit of stijve spieren. Ook kleine wondjes, zweren en kleine brandwondjes genezen beter als ze behandeld worden met eucalyptushoning. Tegen een verkoudheid met een verstopte neus, is de honing ook aan te raden. Het zal tijdelijk je neus en ademhalingswegen vrij maken slijm afdrijven en de keel verzachten. Verder schijnt het ook goed te werken tegen buikpijn en darmklachten.

Afhalen zonder verzend kosten 3297BS Puttershoek weel even bellen  voor 06 50656132 opening  Singel 15

Ook mijn honing verkoop

 bij de plus in Klaaswaal aan de Voorstraat 34

En Blijdorp Dierenwinkel van Koetsveldlaan 2c Westmaas

En Boerderij De Kikkershoek in Mijnsheerenland Maasweg 3                Nog vragen www.tschuurtje.nl