Bijenbrood

Categorie: Gezondheid

Meer over mijn bijenbrood uit de Hoeksche Waard van imkerij tschuurtje  

Voor u een bestelling doet voor Hoeksche Waardse Bijenbrood. Kan dit artikel nu even uitverkocht  zijn. bellen of mailen dat geld allen Bijenbrood Hoeksche Waard voor anderen bijenbrood niet

imkerij  www.tschuurtje.nl       

Bijenbrood is gemaakt van stuifmeel dat door de bijen verzameld is. Stuifmeel (pollen) van de meeldraden van bloemen wordt door de bijen van de haren van hun borststuk gekamd, gemengd met speeksel en in de vorm van stuifmeelklompjes aan de achterpootjes naar de korf of kast gebracht. Het wordt daar door de huisbijen met de bovenkant van de kop in de cellen gestampt, onder toevoeging van een kleine hoeveelheid honing, speeksel, maagsap en bijenwas. Het stuifmeel in de raat ondergaat verschillende scheikundige processen door de werking van de enzymen uit speeksel en maagsap, micro-organismen, vocht en de temperatuur in de bijenkorf (35-36°C) en rijpt in twee weken tot het zogenaamde bijenbrood. Het is de bron van eiwitten, vetten, micro-elementen en vitamines voor de bijen en tevens het meest complete voedingsmiddel en de grondstof voor de bijenmelk en koninginnegelei die de jonge voedster bijen maken met behulp van klier sappen in hun kop. Hierdoor wordt het nog beter verteerbaar en worden er nog meer bijen stoffen aan toegevoegd. In deze vorm wordt het aan de jonge larfjes verstrekt.

Samenstelling bijenbrood

De samenstelling van bijenbrood verschilt enigszins van die van pollen. Het heeft een hogere zuurgraad lagere pH) door de aanwezigheid van melkzuur en vitamine C (ascorbinezuur). De hoeveelheid melkzuur is zes maal zo hoog als in stuifmeel. Deze zuurte van bijenbrood zorgt ervoor dat het, door de remming van schimmels en andere micro-organismen, zelfconserverend is en niet muf wordt. Bijenbrood bevat minder koolhydraten en méér gemakkelijk assimileerbare eiwitten dan het oorspronkelijke stuifmeel en heeft tevens een hoger gehalte aan vetoplosbare vitamines zoals E en K.

De combinatie van verschillende biologisch actieve stoffen maakt bijenbrood werkzaam bij de preventie en behandeling van verschillende ziektes. Het hoge gehalte B-vitamines in bijenbrood is verantwoordelijk voor het reguleren van de stofwisseling, voor het functioneren van het zenuwstelsel en voor het stimuleren van de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Zowel bijenbrood als pollen hebben een positief effect op het immuun- en antioxidant systeem van gezonde en zieke mensen. Het heeft antibacteriële, antivirus en koorts remmende eigenschappen en stimuleert weefsel groei en -herstel. Het innemen van bijenbrood kan de fysieke prestatie van sporters vergroten en bij ouderen de kwaliteit van leven verbeteren. Bijenbrood stimuleert de eetlust en zorgt voor een hoog energieniveau. Het heeft een prettig kalmerende werking, is rustgevend en vertraagt het verouderingsproces. Bijenbrood is een natuurproduct, ofwel een apitherapie-product, en zeer waardevol voor kinderen en volwassenen.

Bijenbrood wordt aanbevolen bij bloedarmoede, hepatitis, diabetes en stoornissen in het spijsverteringskanaal, zoals colitis, obstipatie en diarree die resistent is tegen behandeling met antibiotica. Het verlaagt de cholesterolspiegel, verbetert het lipidenpatroon en is bloedzuiverend, verbetert de gal- en leverfunctie alsmede de bloeddruk. Bijenbrood wordt evenals honing aanbevolen ter voorkoming van prostaat klachten. Bijenbrood kan gegeten worden bij algehele uitputting en bij herstel na een operatie en is goed bij ‘stress’, depressie, geheugen- en concentratieverlies.

Aanbevolen gebruik ongeveer 5 gram bijenbrood per dag voor volwassenen en 3 gram voor kinderen, bij voorkeur tussen de maaltijden.

Afhalen zonder verzend kosten 3297BS Puttershoek weel even bellen  voor 06 50656132 opening  Singel 15

Ook mijn honing verkoop

 bij de plus in Klaaswaal aan de Voorstraat 34

En Blijdorp Dierenwinkel van Koetsveldlaan 2c Westmaas

En Boerderij De Kikkershoek in Mijnsheerenland Maasweg 3

Heeft u hulp nodig? Stuur ons een bericht via info@tschuurtje.nl