Akkerand Streek honing

Categorie: Honing

"Rauwe Honing" :Akkerand en wonder uit de Natuur!

Het ontstaan van honing begint allemaal in een van de prachtige bloemenvelden waar de honingbijen nectar zuigen uit de aanwezige bloemkelken. Met de nectar in hun honingblaas vliegen ze terug naar de bijenkasten, waar de werkbijen de nectar opzuigen en erop kauwen. Door dit proces worden grote hoeveelheden enzymen toegevoegd en stijgt de voedingswaarde van honing aanzienlijk. Enzymen zetten nectar om in enkelvoudige suikers en deze enzymen zullen er in een later stadium ook voor zorgen dat de nectar zich transformeert tot honing. Dit stadium noemen we het fermentatiestadium. Uiteindelijk spuiten de bijen de nectar in de honingraten waar het wordt opgeslagen als voedsel voor
de kolonie om van te leven. Vervolgens dikken de bijen de oplossing in tot honing. Honing bevat dus  maar daarnaast ook allerlei stoffen die in planten aanwezig zijn, zoals vitaminen en mineralen. Die verschillende plantaardige stoffen bepalen voor het overgrote deel de smaak van
de Hoeksche Waardse Honing.nl. Ook bevat honing naast enzymen een grote verscheidenheid aan , ongeveer 30 mg per kg honing. Tot slot wordt elke met honing gevulde cel afgedekt met een propje om ze de voorraad te beschermen en preserveren voor latere consumptie voor de kolonie.
Rauwe, ook wel wilde honing genoemd, is een zeer diverse voedingsbron,  zoetstof en dit wondermiddel bestaat uit het verzamelde pollen van soms enkele duizenden tot tienduizenden soorten flora.
Honing in z’n rauwe of biologische vorm is een heerlijke delicatesse en een absolute godenspijs voor
de echte liefhebbers.
Zoon lief zit gewoon in de bijen
Akkerand honing is afkomstig van de boerderij
Beleef het en Eet het  Aan de Groot Cromstrijensedijk 17a 3291LD Strijen
www.beleefheteneethet.nl
  Daar staan mijn Bijenkasten in het land met de Akkeranden   www.tschuurtje.nl