Akkerand Beleef het en Eet het

Categorie: Honing producten

Akkerand honing Beleef het en Eet het

"Rauwe Honing" : Een wonder uit de Natuur!

 

 

Het ontstaan van honing begint allemaal in een van de prachtige bloemenvelden waar de honingbijen nectar zuigen uit de aanwezige bloemkelken. Met de nectar in hun honingblaas vliegen ze terug naar de bijenkorf, waar de werkbijen de nectar opzuigen en erop kauwen. Door dit proces worden grote hoeveelheden enzymen toegevoegd en stijgt de voedingswaarde van honing aanzienlijk. Enzymen zetten nectar om in enkelvoudige suikers en deze enzymen zullen er in een later stadium ook voor zorgen dat de nectar zich transformeert tot honing. Dit stadium noemen we het fermentatiestadium. Uiteindelijk spuiten de bijen de nectar in de honingraten waar het wordt opgeslagen als voedsel voor 
de kolonie om van te leven. Vervolgens dikken de bijen de oplossing in tot honing. Honing bevat dus natuurlijke suikers, maar daarnaast ook allerlei stoffen die in planten aanwezig zijn, zoals vitaminen en mineralen. Die verschillende plantaardige stoffen bepalen voor het overgrote deel de smaak van 
de verschillende soorten honing. Ook bevat honing naast enzymen een grote verscheidenheid aan stuifmeel, ongeveer 30 mg per kg honing. Tot slot wordt elke met honing gevulde cel afgedekt met een propje bijenwas 

€5.50